torsdag 6 maj 2010

Öppet brev till Gustav III

Ers kungliga majestät,

ni som gjorde så bra saker för den svenska kulturen och lämnade ett stort kulturellt arv till den svenska befolkningen (Svenska akademien, Sveriges första operahus, vår nationella dräkt och Hagaparken som måste räknas med tanke på att vi kan skryta med en engelskt park), det skulle ha varit till största glädjen och nytta om Ni hade rört om i grundlagarna lite mer och förbjudit all liknelse av det kungliga hufvudstaden som öknamnet "The Capital of Scandinavia".

Ni ser ers majestät, även om jag håller med att Stockholm är och alltid kommer att vara paradiset på jorden befläckar detta billiga uttalande vår vackra stad då den riskerar misstolkas att staden så pinsamt nog eftersträvar något som inte finns.
I stället borde ni ha tänkt över tanken att stadga i grundlagen, för all framtid, att Stockholm ska bli kallad Stockholm och endast Stockholm. När ni ändå höll på och rörde om i lagen kunde ni även lagt till en paragraf ångående hemska byggnader såsom den nu planerade Tors torn, för visst är falloskomplexbyggnader so last year?


Ödmjukast,

er lojale trotjänare

-------- ------ Stockholm den 6 maj 2010